13. vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Sarajevo,


14.10.2022.

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine jednoglasno je usvojio Izvještaj Mandatno-imunitetske komisije i time verifikovao mandat delegatkinji u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Edini Abdić Pleho iz reda Ostalih iz Unsko-sanskog kantona.

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je također donio i Odluku o potvrđivanju Odluke o imenovanju Ajše Softić, Mirka Milićevića i Branimira Orašanina za sudije Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine.

Visoko sudsko i tužilačko vijeće dostavilo je dvije liste s prijedlogom kandidata za izbor sudije Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine od 16. oktobra 2019. godine i 26. februara 2021. godine, pa je u skladu sa stavom (2) Amandmana CXXIX. na Ustav Federacije Bosne i Hercegovine Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine trebao potvrditi jednog najviše rangiranog kandidata iz reda relevantnog konstitutivnog naroda ili iz reda Ostalih s pomenute liste, međutim, nakon pauze, zbog nedostatka kvoruma, sjednica je prekinuta.

O terminu nastavka bit ćete blagovremeno obaviješteni.