12. vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Sarajevo,


04.04.2022.

U okviru 12. vanredne sjednice po hitnom postupku u Domu naroda su usvojeni Prijedlog zakona o finansijskoj konsolidaciji i restruktuiranju javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno – oslobodilačkog rata (predlagač: Jasmin Duvnjak, delegat u Domu naroda).

Po skraćenom postupku su usvojeni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica, kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica (predlagači: Jasmin Duvnjak i Senad Čeljo, delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Dom naroda nije prihvatio Nacrt zakona o psihološkoj djelatnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Dom naroda je usvojio Strategiju razvoja Federacije BiH 2021. - 2027. godina.

Također, Dom naroda je usvojio Izvještaj Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju o revizijskim izvještajima revidiranih subjekata i korisnika Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu sa predloženim zaključcima.

Dom naroda je primio k znanju Izvještaj o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu emisije (6Y) obveznica na dan 29.6.2021. godine kao i Izvještaj o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu emisije (12M) trezorskih zapisa na dan 22.6.2021. godine.