5. vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Sarajevo,


24.04.2020.

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na jučerašnjoj 5. vanrednoj sjednici usvojio je po hitnom postupku Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2020.godinu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2020.godinu i Prijedlog zakona o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme stanja nesreće na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.

Data je saglasnost na lzmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, lzmjene i dopune Finansijskog plana federalnog fonda solidarnosti za 2020. godinu (Anex l) i Odluku o načinu izvršavanja Rebalansa finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2020.godinu.

Sjednica je prekinuta tokom rasprave o Prijedlogu zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica. Nastavak je zakazan za ponedjeljak, 4. maja 2020. u 11 sati.