Dani otvorenih vrata u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine''

Sarajevo,


17.05.2024.

U okviru programa ''Dani otvorenih vrata u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine'' danas su Parlament Federacije posjetili učenici JU Gimnazije Rizah Odžečkić iz Zavidovića u pratnji direktora Mensura Sinanovića i profesora Damira Memića i Adnana Starčevića. Direktor Mensur Sinanović se na početku posjete sa riječima zahvale obratio prisutnima. Sa njima su razgovarali delegatkinja u Domu naroda Miomirka Melank i zastupnici iz Zastupničkog doma Marijana Hrvić Šikuljak, Admir Čavalić i Elvir Karajbić. Posjeti su također prisustvovali studenti Fakulteta Političkih nauka koji obavljaju studentsku praksu u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

Ispred stručnih službi domova Parlamenta Federacije prisustvovali su: Alma Varaki, Almedina Bulić, Vildana Kapetanović i Ivan Buda.

Učenici su u diskusiji sa parlamentarcima postavljali pitanja koja se odnosi na rad i funkcionisanje Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, kao i aktuelnih tema pristupanje BiH Europskoj uniji i zaštita žena od nasilja u porodici.