14.sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Sarajevo,


05.11.2021.

Sarajevo 5. studeni 2021. godine

Izaslanici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine jučer su u okviru 14. redovite sjednice usvojili: Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Jedinstvenom sustavu registracije, kontrole i naplate doprinosa, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na razini Federacije Bosne i Hercegovine (predlagatelj: Jasmin Duvnjak), i Prijedog zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca.

Prihvaćeni su: Nacrt zakona o ustanovama socijalne zaštite u Federaciji Bosne i Hercegovine, a nije bilo potrebite većine za Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu kao ni za Nacrt zakona o dopunama Zakona o vijeću zaposlenika.

Usvojeni su još i Prijedlog odluke o usvajanju programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih nesreća u Federaciji BiH od 2021. do 2025. godine i Pijedlog odluke o pristupanju izradi Regulacijskog plana povijesnog urbanog krajolika Mostara.

K znanju su primljene informacije o epidemiološkoj situaciji na dane 9.8., 23.8., i 20.9.2021. godine sa prijedlozima i preporukama Kriznog stožera.

Sjednica je prekinuta. O terminu nastavka bit ćete blagovremeno obaviješteni.