Srednjoškolci iz Tuzle posjetili Parlament Federacije Bosne i Hercegovine

Sarajevo,


19.06.2019.

U sklopu Projekta „Iniciraj dijalog: Aktivni mladi za transparentne parlamente“ koji realizira nevladina organizacija „Perpetuum mobile- Institut za razvoj mladih i zajednice“ - Banja Luka srednjoškolci iz Tuzle su posjetili Parlament Federacije Bosne i Hercegovine.

Projekat omogućuje mladima iz šest gradova u Bosni i Hercegovini da, putem posjeta parlamentima i direktnim kontaktima sa donosiocima odluka na državnom i entitetskom nivou, utiču na parlamentarne procese koji se tiču mladih, a naročito rješavanja pitanja visoke nazaposlenosti mladih i nesklada upisnih politika obrazovnih institucija sa tržištem rada u Bosni i Hercegovini.

Realizacija ovog Projekta će se vršiti kroz posjete srednjoškolaca iz Tuzle, Novog Travnika i Mostara Parlamentu Federacije BiH.

Učenici su postavljali pitanja iz oblasti zaštite od nasilja u porodici, digitalizacije, obrazovanja i drugih oblasti.

Na pitanja učenika odgovarali su zastupnice u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Lana Prlić i Nasiha Pozder i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Jasmin Duvnjak.

Ispred stručnih službi domova Parlamenta Federacije prisustvovali su: Almedina Bulić, Alma Varaki, Sanela Mujčinović Ibrica, Mirsad Talić, Đana Fejzagić i Ivan Buda.

Također, u posjeti su učestvovali i organizatori Srđan Ostojić, Snježana Novaković i Dragiša Rogić.