Predsjedatelj Martinović na događajima u sklopu 22. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru

Mostar,


10.04.2019.

Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH nazoči važnijim događajima organiziranim u sklopu 22. Međunarodnog sajma gospodarstva koji se održava u Mostaru.

Među njima je i Međunarodna konferencija "Gospodarstvo - ključni čimbenik razvoja društva" koja je okupila brojne gospodarstvenike iz BiH i zemalja regije, predstavnike gradova i akademske zajednice. Prvi je ovo put da se u Mostaru, u sklopu Sajma, organizira velika poslovna međunarodna konferencija zajedno sa Sveučilištem u Mostaru, Forumom gradova, Forumom komora Jadransko-jonske makroregije, Gradom Mostarom i Vanjskotrgovinskom komorom BiH. Održava se pod visokim pokroviteljstvom akademika Dragana Čovića, a bavi se temama digitalne transformacije društva, uspostave sustava obveza energetske učinkovitosti, arbitražnim rješavanju trgovačkih procesa, a jedna od tema je i "Gradovi i kulturno naslijeđe - ideje i primjeri dobre prakse za Jadransko-jonsku makroregiju".

22. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru okupio je više od 860 izlagača iz 27 zemalja. Zemlja partner ovogodišnje sajamske manifestacije je Kina.