Predsjedateljica Bradara s čelnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH

Sarajevo,


17.07.2018.

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara održala je danas sastanak s čelnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH Adnanon Smailbegovićem, predsjednikom i Mladenom Pandurevićem, direktorom Udruženja. Razgovoralo se o konkretnim oblicima suradnje s ciljem pobošanja poslovnog okruženja u Federaciji BiH.

Nakon što su na nedavnom sastanku s predsjedateljicom Bradara predstavnici Udruženja poslodavaca iznijeli svoje prijedloge izmjena Poslovnika o radu Parlamenta Federacije BiH, na današnjem su sastanku predsjedateljicu Bradara upoznali su s incijativama Udruženja za izmjenama i dopunama pet zakona; Zakona o izmjenama i dopunama zakona o zdravstvenom osiguranju, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sustavima, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji poduzeća, Zakona o izmjeni Zakona o cestovnom prijevozu Federacije BiH te Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Predsjedateljica Bradara istaknula je kako će podržati svaku inicijativu čiji je cilj dobiti što kvalitetnije i provodivo zakonsko rješenje. Posebno se to odnosi na zakone čija bi primjena trebala ubrzati razvoj gospodastva i potaknuti otvaranje novih radnih mjesta.