7. редовна сједнице Дома народа Парламента Федерације Босне и Херцеговине

Sarajevo,


13.03.2024.

Na jučerašnjoj 7. redovnoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prihvaćen je Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Prihvaćeni su: Prijedlog odluke o prihvaćaniu zaduženja po Sporazumu o zajmu između Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Bosne i Hercegovine za finansiranje Projekta unaprjeđenja zdravstvenih sistema, Izvještaj o radu Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK za 2022. godinu, Izvještaj o stanju poljoprivrede (,,Zeleni izvještaj") u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, Izvještaj o odobravanju izdvajanja sredstava iz "Tekuća rezerva“ Vlade Federacije Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu za period 1.1. do 31.12.2023. godine.

Kvartalni izvještaj o dugu Q4/2023, Izvještaj o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu emisije (9M) trezorskih zapisa na dan 12.12.2023. godine i Izvještaj o odlukama o pomilovanju pravosnažno osuđenih osoba donesenim u 2023. godini, primljeni su na znanje.

Dom naroda izabrao je novog potpredsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda, Nezima Alagića. Alagić je izabran umjesto Izena Hajdarevića koji je zbog preuzimanja druge dužnosti napustio ovu funkciju.